Po zrútení balóna v Luxore zatkli štyroch ľudí

NETKY.SK • 7 Január 2018, 06:00 • 2 min
Po zrútení balóna v Luxore zatkli štyroch ľudí

KÁHIRA - Egyptská prokuratúra nariadila v sobotu zatknutie štyroch ľudí v rámci vyšetrovania pádu teplovzdušného balóna, pri ktorom zahynul turista z Juhoafrickej republiky (JAR).

slovakia

left justify in out

Zatkli pilota balóna, riaditeľa letiska, odkiaľ vzlietol, a dvoch zástupcov firmy vlastniacej balón. Všetci zatknutí sú Egypťania, informovala agentúra DPA. Balón v piatok tvrdo pristál v silnom vetre v juhoegyptskom meste Luxor a medzi 15 zranenými boli hlavne zahraniční turisti. Išlo o piatich Austrálčanov, štyroch Francúzov, dvoch Juhoafričanov, dvoch Argentíncov a jedného Brazílčana. Zranenia utrpel aj pilot.

 

Vyhliadkové lety balónov v sobotu obnovili, uviedla agentúra AP. Nešťastia teplovzdušných balónov nad starovekým Luxorom sa stali aj v minulosti. V roku 2013 zahynulo 19 zahraničných turistov, keď ich balón začal počas letu horieť a zrútil sa na plantáž s cukrovou trstinou. V roku 2016 Egypt dočasne zastavil lety balónmi, keď 22 čínskych turistov utrpelo pri tvrdom pristátí ich teplovzdušného balóna menej závažné zranenia. Odvtedy Egypt sprísnil bezpečnostné predpisy pre lety balónov, ktoré sú teraz monitorované kamerami a platí aj zákaz letieť vo výške nad 2000 metrov.

 

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies