Po zrážke s autom pri Turni nad Bodvou zahynula 70-ročná chodkyňa

NETKY.SK • 27 Február 2023, 09:35 • 2 min
Po zrážke s autom pri Turni nad Bodvou zahynula 70-ročná chodkyňa

TURŇA NAD BODVOU - Po zrážke s osobným autom v nedeľu (26. 2.) večer na priechode pre chodcov pri obci Turňa nad Bodvou v okrese Košice-okolie zomrela 70-ročná chodkyňa. Za volantom auta zn. Chrysler sedel 56-ročný vodič smerujúci po ceste I/16 na Drienovec. Informovala o tom košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

slovakia

left justify in out

K nehode došlo krátko pred 19.00 h, chodkyňa prechádzala po priechode v smere od autobusovej zastávky, na ktorej v tom čase stál autobus medzimestskej dopravy, na náprotivnú stranu cesty. "Z doposiaľ presne nezistených príčin však vodič s autom chodkyňu, ktorá na sebe nemala žiadny reflexný prvok, na priechode pre chodcov zachytil. Tá po náraze dopadla na vozovku, žiaľ, pri strete s vozidlom utrpela zranenia, ktoré boli nezlučiteľné so životom a na mieste dopravnej nehody im podľahla," uviedla hovorkyňa.

 

Policajti zadržali vodičovi na mieste vodičský preukaz a zakázali ďalšiu jazdu, zároveň ho podrobili dychovej skúške, jej výsledok alkohol v dychu nepotvrdil. Na zistenie prítomnosti iných návykových látok mu v nemocnici odobrali biologický materiál. Či bola pod vplyvom alkoholu alebo iných návykových látok nebohá chodkyňa, bude zisťovaná pri nariadenej pitve. Vyšetrovateľ začal v prípade trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia. "Akou mierou k tejto tragédii prispeli jej účastníci a čo bolo jej presnou príčinou, je predmetom ďalšieho vyšetrovania aj za účasti znalca z odboru cestná doprava," informovala Ivanová. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies