Po zrážke autobusu a auta je 15-ročné dievča v kritickom stave

NETKY.SK • 29 Jún 2015, 19:10 • 2 min
Po zrážke autobusu a auta je 15-ročné dievča v kritickom stave

JASTRABA - Vážna dopravná nehoda, pri ktorej došlo k zrážke autobusu s autom, sa stala dnes po 15.00 h v obci Jastrabá v okrese Žiar nad Hronom.

slovakia

left justify in out

Podľa pôvodných informácií sa pri nej malo zraniť 13 osôb. Ako podvečer pre TASR spresnil Boris Chmel, hovorca Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby SR, z 13 účastníkov nehody, z ktorých desiati boli pasažieri v autobuse a traja v osobnom motorovom vozidle Škoda Felicia, šiestich previezli do nemocníc v Banskej Bystrici, v Žiari nad Hronom a vo Zvolene. Niektorých ľudí záchranári ošetrili na mieste.
     

Podľa Chmela najvážnejšie zranenia utrpela trojčlenná posádka auta. Najhoršie na tom bolo 15-ročné dievča, ktoré sedelo na mieste spolujazdca. Na miesto nehody privolali vrtuľník Leteckej záchrannej zdravotnej služby z Banskej Bystrice, ktorý ju v kritickom stave transportoval do banskobystrickej Detskej fakultnej nemocnice.
     

"Po pristátí vrtuľníka na ceste, neďaleko miesta nehody, prevzal lekár leteckých záchranárov od posádky rýchlej lekárskej pomoci zranené dievča, ktoré sedelo ako spolujazdec v osobnom aute. Utrpelo poranenie hlavy a malo poruchu vedomia. Posádka vrtuľníka jej poskytla neodkladné ošetrenie, napojila ju na umelú pľúcnu ventiláciu a vo vážnom stave previezla do detskej nemocnice," potvrdila hovorkyňa ATE Poprad Zuzana Turočeková.
     

Ako pre TASR uviedla banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Petra Kováčiková, k príčinám nehody sa polícia zatiaľ nebude vyjadrovať, je v štádiu vyšetrovania.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies