Po zosuvoch pôdy na Srí Lanke stále pátrajú po najmenej 150 nezvestných

NETKY.SK • 30 Október 2014, 08:04 • 2 min
Po zosuvoch pôdy na Srí Lanke stále pátrajú po najmenej 150 nezvestných

KOLOMBO - Po mohutných zosuvoch pôdy, ku ktorým došlo v stredu v hornatej oblasti strednej časti Srí Lanky, úrady naďalej pátrajú po najmenej 150 nezvestných. Informovala o tom dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Podľa armádnych zdrojov sú pátracie práce komplikované, pretože v postihnutej oblasti hrozia nové zosuvy a región je ťažko dostupný. Počasie sa nezlepšilo, naďalej pretrvával dážď. Doposiaľ sa podarilo nájsť 14 tiel.
      

Oblasť, kde hlásili zosuv pôdy, je obývaná predovšetkým nádenníkmi z čajových plantáží. Srílanské úrady podľa agentúry AP dnes uviedli, že nádej na objavenie preživších už neexistuje. Údaje o tom, koľko ľudí zostalo v skutočnosti pochovaných pod nánosmi blata, sa však rôznia: podľa miestnych obyvateľov tento počet môže presiahnuť 200. Prvé informácie zo srílanského rezortu pre mimoriadne situácie hovorili o 250 nezvestných.
      

Srí Lanka, predtým nazývaná Cejlón, je jedným z najväčších producentov čaju na svete. Najväčšie množstvo čaju sa produkuje v horách v strednej časti krajiny, kde mu vysoká nadmorská výška a množstvo zrážok poskytuje priaznivé podmienky.
     



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona