Po zostrelení malajzijského lietadla sa viac lieta nad Slovenskom!

NETKY.SK • 22 Júl 2014, 09:22 • 2 min
Po zostrelení malajzijského lietadla sa viac lieta nad Slovenskom!

BRATISLAVA - Slovenský vzdušný priestor je od štvrtkovej leteckej tragédie na Ukrajine podstatne plnší, informuje denník Pravda. Letecké spoločnosti musia obchádzať východnú Ukrajinu a prevádzku viac presunuli aj na Slovensko.

slovakia

left justify in out

Kým posledné dni pred zostrelením malajzijského lietadla, pri ktorom zahynulo 298 ľudí, prelietalo ponad Slovensko v priemere asi 1600 lietadiel denne, následne sa ruch zvýšil až na takmer 1900 lietadiel. Priemerný, 16,5-percentný nárast odriadených letov potvrdil štátny podnik Letové prevádzkové služby. Dispečeri garantujú bezpečnosť napriek zvýšenému pohybu.

 

 

 

 

Viac lietadiel by malo zvýšiť príjmy do štátnej kasy. Poplatok za traťovú jednotku je stanovený na vyše 60 eur. Za podobné úkony tak Letové prevádzkové služby vyberajú ročne vyše 60 miliónov eur, aj keď náklady sú spravidla len o niečo nižšie ako tržby.

 

Väčší letecký ruch bežní Slováci nemusia spozorovať, keďže ide o lety v niekoľkých kilometroch nad zemou.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies