Po zmene legistatívy ohľadom užívania marihuany Kanada prepustí z väzenia niektoré osoby

NETKY.SK • 17 Október 2018, 08:40 • 2 min
Po zmene legistatívy ohľadom užívania marihuany Kanada prepustí z väzenia niektoré osoby

TORONTO/WASHINGTON - V Kanade dostanú milosť všetci tí, ktorí momentálne sedia vo väzení za prechovávanie 30 gramov marihuany a menšieho množstva.

slovakia

left justify in out

Táto informácia bola zverejnená práve v deň, keď v Kanade začína platiť legalizácia marihuany na takzvané rekreačné užívanie.

 

Osoby odsúdené v Kanade za prechovávanie 30 gramov marihuany alebo menšieho množstva budú mať právo získať milosť, ale budú musieť o ňu požiadať.

 

img

Zdroj: Pixabay

 

Americký Úrad pre clá a ochranu hraníc (CBP) deň pred legalizovaním marihuany v Kanade znovu obyvateľov USA upozornil, že marihuana je v Spojených štátoch na základe federálneho zákona stále ilegálna.

 

Todd Owen z CBP uviedol, že úrad naďalej pokladá marihuanu za ilegálnu, a preto osoba prechovávajúca túto mäkkú drogu na hranici bude zatknutá a trestne stíhaná.

 

img

Zdroj: Pixabay

 

Owen tiež povedal, že ak kanadský občan prizná užitie marihuany, môže to spôsobiť, že nebude môcť vstúpiť na územie USA. Owen dodal, že cudzí štátny príslušník, ktorý odmietne odpovedať na otázku, sa môže stať neprijateľnou osobou.

 

Kanada sa stáva druhou krajinou na svete, kde sa so súhlasom štátu začína legálne v obchodoch predávať marihuana. Prvou krajinou bol Uruguaj.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies