Po zlate Kuzminovej bude atmosféra vo výprave pokojnejšia

NETKY.SK • 10 Február 2014, 13:36 • 2 min
Po zlate Kuzminovej bude atmosféra vo výprave pokojnejšia

SOČI - V slovenskej výprave na zimných olympijských hrách v Soči zavládla v nedeľu večer po triumfe biatlonistky Anastasie Kuzminovej v rýchlostných pretekoch veľká radosť.

slovakia

left justify in out

Vedenie oslávilo zlatú medailu po návrate z Červenej Poľany k Čiernemu moru v Slovak Pointe na železničnej stanici Adler. Šéfka misie Janka Gantnerová mala možnosť sledovať záver pretekov v cieľovom priestore a spoločne s Anastasiou Kuzminovou sledovali počínanie jej súperiek.

 

"Som veľmi rada, že sa Nasti podarilo zopakovať Vancouver. Verím, že ako začala svoje vystúpenie, tak bude v ňom aj pokračovať a urobí radosť sebe i nám všetkým. Verila som jej i trénerovi Ďurovi Sanitrovi, ktorý je jeden z najväčších expertov na streľbu v biatlone. Dúfala som, že ak dá nuly, potom to bude dobrý predpoklad na zisk medaily," povedala Janka Gantnerová. 

 

Zlatá medaila ovplyvní aj náladu v slovenskom tíme. Športovci budú na svoje súťaže nastupovať uvoľnenejší a pokojnejší. "Som rada, že boli pri jej triumfe aj hokejisti a mali možnosť vidieť silu kolektívu. Rovnako ako my budeme im držať palce, aj oni v nedeľu podporovali Nasťu. Biatlon či lyžovanie sú síce individuálne športy, ale vždy založené na kolektíve a spoločnom chcení," tvrdí 54-ročná piata žena zo zjazdu na ZOH 1984 v Sarajeve. 

 

Hokejisti mali aj vďaka snahe vedenia slovenskej výpravy možnosť sledovať úsilie biatlonistiek priamo pri trati. Dostali sa na miesta v stúpaní za strelnicou, na ktoré majú prístup iba tréneri. "Som rada, že sa nám to podarilo a boli pri najťažšom úseku trate. Ukázali sme silu kolektívu. Heslo ´Sme jeden tím´ malo v nedeľu svoj význam," tvrdí členka výkonného výboru Slovenského olympijského výboru. 

 

Kuzminová súťaží vo svojej vlastnej krajine, Rusi ju berú za svoju a podporili ju aj v pretekoch. Po skončení si vyslúžila od ruských novinárov potlesk, keď povedala: "Narodila som sa síce v Rusku, ale srdcom som Slovenka." Gantnerovú tento jej výrok veľmi potešil: "Som rada, že to povie nahlas. Rodný list síce vymeniť nemôže, ale môže povedať to, čo cíti v srdci." 

 

Úspešnú Slovenku čakajú v Soči ďalšie štarty, v utorok vybehne ako prvá do stíhacích pretekov jednotlivkýň. Členovia výpravy SR želajú Kuzminovej ďalší úspech. "Nasťa nič nesľubuje, Nasťa všetko realizuje," odpovedala Gantnerová na otázku, či biatlonistka sľúbila ďalšiu medailu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies