Po zime prichádza výdatný dážď: SHMÚ vydal výstrahu 2. stupňa!

NETKY.SK • 2 Apríl 2013, 10:00 • 2 min
Po zime prichádza výdatný dážď: SHMÚ vydal výstrahu 2. stupňa!

BRATISLAVA - Na Slovensku začne dnes večer o 18:00 silno pršať, Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal pred dažďom výstrahu druhého stupňa.

slovakia

left justify in out

Tá bude platiť od dnešného večera do stredy 3. apríla do 23:00 v Banskobystrickom, Trenčianskom, Nitrianskom a v Žilinskom kraji. SHMÚ očakáva, že miestami môže v týchto krajoch spadnúť 20 až 40 milimetrov zrážok. Dážď predstavuje nebezpečenstvo hlavne pre ľudí a môže spôsobiť škody. Pršať bude aj v okresoch Bánovce nad Bebravou, Topoľčany, Nitra, Nové Zámky, Spišská Nová Ves, Gelnica a Rožňava. Tam platí výstraha prvého stupňa, a to takisto od dnes od 18:00 do stredy 3. apríla do 23:00. Miestami môže spadnúť 15 až 30 milimetrov zrážok.

Okrem toho varuje Slovenský hydrometeorologický ústav aj pred snežením. Výstraha prvého stupňa platí v Bratislavskom, Trenčianskom, Trnavskom, Prešovskom a v Žilinskom kraji od dnes od 18:00 do stredy do 18:00. Miestami môže napadnúť päť až 20 centimetrov nového snehu. Pozor by si pri snežení mali dávať predovšetkým vodiči, no sneh predstavuje nebezpečenstvo aj pre chodcov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies