Po zemetrasení v Poľsku zomreli v medenej bani Rudna štyria ľudia

NETKY.SK • 30 November 2016, 17:55 • 2 min
Po zemetrasení v Poľsku zomreli v medenej bani Rudna štyria ľudia

VARŠAVA - Na štyri sa zvýšil počet obetí závalu v medenej bani Rudna pri Polkowiciach v Dolnom Sliezsku na juhozápade Poľska. O život prišli baníci vo veku 23, 24, 33 a 47 rokov. Dvaja najmladší z nich pracovali v bani iba krátky čas.

slovakia

left justify in out

Už mnoho hodín pokračuje v lokalite záchranná akcia s cieľom dostať do bezpečia štyroch baníkov, ktorých síce lokalizovali, ku ktorým sa však zatiaľ nepodarilo preniknúť. Prokuratúra v Lubine medzičasom začala vyšetrovanie okolností, ktoré viedli ku katastrofe.

 

Informovali o tom spravodajská televízia TVN24 a tlačová agentúra DPA. Zával, ku ktorému došlo v utorok večer, bol na základe doteraz známych informácií dôsledkom zemetrasenia s magnitúdou, ktorá podľa aktualizovaných údajov dosiahla 3,4. Zemetrasenie nastalo krátko po 21.00 h a jeho epicentrum bolo podľa poľských médií v hĺbke iba 1100 metrov pod povrchom zeme.

 

V čase závalu pracovalo pod zemou 30 baníkov, pričom väčšine sa podarilo dostať do bezpečia. Asi 20 z nich utrpelo ľahké alebo stredne ťažké zranenia. Dejisko banskej tragédie navštívila poľská premiérka Beata Szydlová, ktorá sa v sprievode šéfov príslušných ministerských rezortov stretla so zamestnancami bane.

 

Baňa Rudna sa nachádza neďaleko obce Polkowice v blízkosti hraníc s Nemeckom a Českom. Jej majiteľom je štátna spoločnosť KGHM, ktorá je v Európe druhým najväčším producentom medi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies