Po zemetrasení v Pakistane vyhlásili núdzový stav, počet obetí stúpol na 327

NETKY.SK • 25 September 2013, 14:47 • 2 min
Po zemetrasení v Pakistane vyhlásili núdzový stav, počet obetí stúpol na 327

KVÉTA - Na najmenej 327 mŕtvych vzrástla bilancia obetí silného zemetrasenia, ktoré v utorok postihlo juhozápadnú časť Pakistanu. Oznámila to dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na miestne úrady.

slovakia

left justify in out

Zemetrasenie s magnitúdou 7,7 najviac zasiahlo okres Avaran v provincii Balúčistan, kde vytiahli z trosiek už minimálne 275 mŕtvych tiel. Ďalších 42 obetí hlásili zo susedného okresu. Otrasy boli také silné, že sa v dôsledku nich sa asi 600 metrov od pakistanského pobrežia Arabského mora vynoril menší ostrov.

Armáda na pomoc postihnutému obyvateľstvu okamžite poslala vrtuľníky a takmer vojakov. Z Karáčí do oblasti ráno vyrazil armádny konvoj 60 kamiónov naložených núdzovými zásobami.

Zemetrasenie s magnitúdou 7,8 postihlo oblasť o 16.29 h miestneho času (13.29 h SELČ) a najviac zasiahlo okres Avaran, kde prišlo o život najmenej 210 ľudí, uviedol hovorca úradu pre riadenie krízových situácií. Otrasy boli také silné, že sa v dôsledku nich sa asi 600 metrov od pakistanského pobrežia Arabského mora vynoril menší ostrov.

Úrady v Avarane informovali, že miestni obyvatelia už začali s pochovávaním obetí. Armáda na pomoc postihnutému obyvateľstvu nasadila vrtuľníky a stovky vojakov.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies