Po zemetrasení v Japonsku zasiahla pobrežie nízka cunami

NETKY.SK • 26 Október 2013, 07:27 • 2 min
Po zemetrasení v Japonsku zasiahla pobrežie nízka cunami

TOKIO - Východné pobrežie japonského ostrova Honšu po zemetrasení v Tichom oceáne zasiahla 30-centimetrová vlna, ktorá však podľa dostupných informácií nespôsobila vážnejšie škody.

slovakia

left justify in out

Správu o cunami priniesla verejnoprávna stanica NHK, zatiaľ čo podľa tlačovej agentúry Kjódó Cúšinša vydali úrady v piatich východných prefektúrach príslušnú výstrahu. Agentúra uvádza, že varovanie sa týkalo aj pracovníkov poškodenej atómovej elektrárne vo Fukušime, jej prevádzkovateľ však v citovanom vyhlásení tvrdí, že najnovšie otrasy nezanechali na zariadení žiadne následky.

Podmorské zemetrasenie s magnitúdou 7,3 seizmológovia zaznamenali v sobotu nadránom miestneho času v oblasti ležiacej niekoľko stoviek kilometrov severovýchodne od Tokia. Tichomorské centrum varovania pred cunami uviedlo, že nepredpokladá vznik ničivých vĺn, zatiaľ čo Úrad pre geologický prieskum Spojených štátov (USGS) uvádza "nízku pravdepodobnosť" obetí na životoch alebo materiálnych škôd. Východné pobrežie Honšu v marci 2011 zasiahlo ničivé zemetrasenie a cunami, ktoré po sebe zanechali vyše 18-tisíc mŕtvych a okrem iného tiež spôsobili sériu havárií v jadrovej elektrárni Fukušima I.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona