Po zemetrasení v Ekvádore sú stále nezvestné stovky ľudí

NETKY.SK • 21 Apríl 2016, 06:30 • 2 min
Po zemetrasení v Ekvádore sú stále nezvestné stovky ľudí

QUITO - Po ničivom zemetrasení s magnitúdou 7,8, ktoré zasiahlo v sobotu Ekvádor, sú stále nezvestné stovky ľudí. Uviedol to dnes námestník generálneho tajomníka OSN pre humanitárne záležitosti Stephen O'Brien a dodal, že ďalších 21.000 ľudí "potrebuje nevyhnutne ubytovanie".

slovakia

left justify in out

O'Brien sa dnes telefonicky spojil s novinármi priamo z postihnutej krajiny. Zdôraznil, že v zasiahnutých oblastiach je aktuálne vážny nedostatok pitnej vody. Zemetrasenie opísal ako mohutné a s "ničivými účinkami".

 

Posolstvo spoluúčasti a modlitieb obetiam tragédie v Ekvádore dnes z Vatikánu znova zaslal pápež František.

Médiá odhadujú, že počet nezvestných sa môže pohybovať od 231 do 1700.

 

Oficiálny počet obetí sobotňajšieho zemetrasenia v Ekvádore sa do dnešného dňa zvýšil na najmenej 525 mŕtvych a viac ako 4600 zranených. Oznámila to dnes agentúra AP s odvolaním sa na ekvádorské úrady.

 

Medzi identifikovanými mŕtvymi je 11 cudzincov - traja Kolumbijčania, traja Kubánci, dvaja Kanaďania, jeden občan Dominikánskej republiky, jeden Brit a jeden Ír.

 

Severozápadné pobrežie Ekvádoru zasiahlo dnes ďalšie zemetrasenie, tentoraz s magnitúdou 6,1. Epicentrum zemetrasenia sa nachádzalo 25 kilometrov západne od mesta Muisne.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies