Po zemetrasení na gréckom ostrove Lesbos úrady vyhlásili výnimočný stav, 800 ľudí je bez domova

NETKY.SK • 13 Jún 2017, 13:05 • 2 min
Po zemetrasení na gréckom ostrove Lesbos úrady vyhlásili výnimočný stav, 800 ľudí je bez domova

ATÉNY - Na gréckom ostrove Lesbos vyhlásili dnes výnimočný stav v súvislosti s pondelňajším zemetrasením, pri ktorom zahynula jedna žena a ďalších zhruba 800 ľudí muselo opustiť svoje domovy.

slovakia

left justify in out

Podmorské zemetrasenie s magnitúdou 6,2 zasiahlo v pondelok juh ostrova Lesbos, avšak cítili ho aj ľudia v západnom Turecku vrátane mesta Istanbul a tiež na susedných gréckych ostrovoch.

 

Otrasy podľa miestnych úradov vážne poškodili alebo úplne zničili domy v dovedna 12 dedinách ležiacich na juhu Lesbosu. Najviac ním boli postihnutí práve starší ľudia. Tí sú nateraz ubytovaní u svojich príbuzných, vo viacerých hoteloch alebo aj v prístrešku, ktorý na ostrove prevádzkuje grécka armáda.

 

Zemetrasenie predstavuje už druhú krízovú situáciu, ktorú tento východogrécky ostrov zažíva v uplynulých dvoch rokoch. Tou prvou boli státisíce migrantov a utečencov vrátane mnohých pochádzajúcich zo Sýrie či Iraku, ktorí smerovali do Európy a na Lesbos doplávali z Turecka.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona