Po železničnom nešťastí na vlakovej stanici v Káhire zatkli už 11 ľudí

NETKY.SK • 6 Marec 2019, 20:00 • 2 min
Po železničnom nešťastí na vlakovej stanici v Káhire zatkli už 11 ľudí

KÁHIRA - Egyptské orgány zatkli už celkove 11 ľudí v súvislosti s minulotýždňovou tragédiou na hlavnej železničnej stanici v Káhire. Podľa aktuálnych informácii si nešťastie vyžiadalo najmenej 25 mŕtvych a 47 zranených. Tlačová agentúra AP to uviedla počas dnešného dňa s odvolaním sa na oficiálne zdroje.

slovakia

left justify in out

Vyšetrovanie odhalilo, že túto katastrofu zapríčinilo zlyhanie ľudského faktoru. Po hádke medzi rušňovodičmi totiž jeden z nich vlak opustil, no bez zatiahnutia bzrzdy. Výsledkom toho bolo, že stroj sa uviedol do pohybu až 120 kilometrov za hodinu. Následný náraz do bariéry na konci koľaje spôsobil výbuch a celej vlakovej konštrukcie.

 

img

 

Už skôr sa vylúčilo, že incident z 27. februára na Ramzesovej stanici v Káhire by mohol byť aktom terorizmu. Egyptský minister dopravy Hišám Arafát v reakcii na túto udalosť podal demisiu.

 

img

Hišám Arafát, bývalý minister dopravy v Egypte

 

"Zatknuté osoby čelia obvineniam z trestných činov usmrtenia osoby a poškodzovania verejného majetku," uviedol v utorňajšom vyhlásení egyptský generálny prokurátor Nabíl Sádik. Vyšetrovatelia v súvislosti s haváriou vypočuli 38 predstaviteľov železníc.

 

img

Nabíl Sádik, egyptský generálny prokurátor

 

Mnohí Egypťania po minulotýždňovej tragédii vyjadrovali na sociálnych sieťach svoje pobúrenie. Niektorí z nich obviňovali vládu prezidenta Abdala Fattáha Sísího, že opatrenia na zlepšenie fungovania železníc ani po niekoľkých smrteľných nehodách stále neprijíma. Vláda však upozornila, že pracuje na rozsiahlej modernizácii železničnej siete.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies