Po záplavách v Colorade je stále 300 ľudí nezvestných

NETKY.SK • 18 September 2013, 10:31 • 2 min
Po záplavách v Colorade je stále 300 ľudí nezvestných

DENVER - Záchranné tímy naďalej pátrajú po stovkách ľudí, ktorí sú nezvestní po záplavách v americkom štáte Colorado. Podľa úradov je stále neznáme miesto pobytu viac než 300 osôb, mnohí však môžu byť ešte stále odrezaní od sveta v zatopených oblastiach.

slovakia

left justify in out

Viac než 3 000 ľudí už evakuovali po zemi alebo vzdušnou cestou. Záplavy si doteraz vyžiadali osem obetí, zničili 1 500 domov a poškodili 17 000 ďalších stavieb vrátane mostov. Prehľadávanie všetkých zatopených miest však môže trvať ešte celé týždne až mesiace, konečný počet obetí preto zatiaľ nie je možné stanoviť, uvádza portál bbc.com.

Povodne sú následkom vyše týždňa trvajúcich silných dažďov. Záplavy postihli najmä mesto Boulder a jeho okolie. "Pokračujeme v evakuácii," povedal guvernér Colorada John Hickenlooper. Na záchranných operáciách sa podieľajú tiež stovky príslušníkov ozbrojených síl. Americký prezident Barack Obama podpísal v sobotu nariadenie o vyhlásení stavu núdze a úrady v Colorade tak budú môcť čerpať federálnu pomoc.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies