Po zabití islamského militanta je na úteku stále 25 väzňov

NETKY.SK • 26 Júl 2011, 08:19 • 2 min
Po zabití islamského militanta je na úteku stále 25 väzňov

Po zabití islamského militanta je na úteku stále 25 väzňov

slovakia

left justify in out

img

Bezpečnostné sily v Tadžikistane zabili jedného islamského militanta, ktorý pred rokom utiekol z väzenia, a ďalšieho chytili. Na úteku tak ostáva ešte 25 väzňov, oznámilo dnes tadžické ministerstvo vnútra.
      Pri prestrelke s militantmi, ku ktorej došlo východne od metropoly Dušanbe, zahynul v pondelok aj jeden príslušník bezpečnostných síl a ďalší dvaja utrpeli zranenia.
      Tadžikistan, najchudobnejšia z bývalých sovietskych republík, má 1340 kilometrov dlhú hranicu s Afganistanom a proti skupine vzbúrencov bojuje na východe od ich úteku z väzenia v auguste 2010.
      Stredoázijský štát, v ktorom pri občianskej vojne v rokoch 1992-97 zahynuli desaťtisíce ľudí, vnímajú Rusko i USA so znepokojením vzhľadom na jeho polohu na trase pašovania drog z Afganistanu.
      K väzňom, ktorí vlani utiekli, podľa tadžických úradov patria organizátori údajného pokusu o prevrat. Prezident Emomali Rachmon po úteku z väzenia odvolal takmer celé vedenie bezpečnostných služieb krajiny. Dosiaľ sa podarilo zadržať 16 utečencov, ďalších siedmich zabili.
Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies