Po Winterkornovi ukončia svoje pôsobenie vo VW ďalší manažéri

NETKY.SK • 24 September 2015, 15:37 • 2 min
Po Winterkornovi ukončia svoje pôsobenie vo VW ďalší manažéri

FRANKFURT NAD MOHANOM - Škandál okolo nemeckej automobilky Volkswagen, ktorá podvádzala pri emisných testoch v Spojených štátoch, už stál miesto šéfa spoločnosti Martina Winterkorna, ktorý v stredu (23.9.) oznámil svoju rezignáciu.

slovakia

left justify in out

Dnes zdroje z automobilky informovali o ďalších členoch manažmentu, ktorí by Winterkorna mali nasledovať. Informovala o tom agentúra Reuters.

Podľa nemenovaného zdroja z Volkswagenu o funkciu prídu aj šéfovia oddelení výskumu a vývoja Audi a Porsche Ulrich Hackenberg a Wolfgang Hatz. Rovnako skončí svoje pôsobenie na pozícii výkonného riaditeľa VW pre USA Michael Horn. Všetci budú odvolaní na schôdzke dozornej rady spoločnosti, ktorá sa uskutoční v piatok 25. septembra. O plánovanom odvolaní Hackenberga a Hatza už skôr informoval denník Bild. Volkswagen, ani Audi či Porsche sa k informácii nevyjadrili.

 

Navyše, podľa týždenníka Der Spiegel, ktorý sa odvolal na nemenované zdroje, okrem spomínaných manažérov by mal o svoj post prísť aj šéf vývoja motorov vo Volkswagene Heinz-Jakob Neusser. VW ani túto informáciu nekomentoval.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies