Po výtržnostiach vo Varšave zadržali 220 ľudí

NETKY.SK • 11 November 2014, 22:10 • 2 min
Po výtržnostiach vo Varšave zadržali 220 ľudí

VARŠAVA - Poľská polícia v utorok zadržala vo Varšave 220 osôb, ktoré sa podieľali na výtržnostiach počas osláv nezávislosti krajiny.

slovakia

left justify in out

Násilné strety medzi chuligánmi a poriadkovými silami si podľa oficiálnych údajov vyžiadali zranenia 23 policajtov, na ktorých útočili delobuchmi a dlažobnými kockami. Sčasti maskovaní výtržníci sa pohybovali medzi desiatkami tisíc účastníkov pochodu organizovaného ultranacionalistickými skupinami. Podľa polície, ktorá proti nim použila vodné delo, išlo zrejme o fanúšikov miestnych futbalových klubov. Podobné násilnosti pritom sprevádzali oslavy poľskej nezávislosti aj v uplynulých rokoch.

 

Poliaci si Deň nezávislosti pripomínajú každoročne 11. novembra. Oslavujú tak vznik Druhej poľskej republiky z roku 1918, keď sa po 123 rokoch poľský národ rozdelený medzi ruské, pruské a habsburské impérium zjednotil. Počas komunizmu boli oslavy len neoficiálne a opäť ich obnovili až po roku 1989.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies