Po výtržnostiach v B. Bystrici padlo zatiaľ jedno obvinenie

NETKY.SK • 2 December 2013, 16:35 • 2 min
Po výtržnostiach v B. Bystrici padlo zatiaľ jedno obvinenie

BANSKÁ BYSTRICA - Po sobotňajších výtržnostiach na banskobystrickom futbalovom štadióne počas corgoňligového zápasu domácej Dukly s trnavským Spartakom už padlo jedno obvinenie. Polícia na prípade ďalej pracuje a nie je vylúčené, že obvinených bude viac.

slovakia

left justify in out

Policajti na štadióne dokonca museli vystreliť niekoľko varovných výstrelov, gumený projektil poranil jedného z útočiacich fanúšikov, zranený bol aj jeden policajt. Ako agentúru SITA informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Petra Vašková, počas zápasu niektorí trnavskí fanúšikovia vulgárne útočili na policajtov a vystupňovalo sa to až do fyzických útokov. Do policajtov hádzali betónové časti stavebného materiálu, skaly, fľaše, rôznu pyrotechniku aj kovové tyče, ktoré vytrhali z oplotenia areálu futbalového štadióna. Na zasahujúcich policajtov sa snažili prevaliť aj prenosnú toaletu.

Policajti použili donucovacie prostriedky, vystrelili varovné výstrely, a keďže sa situácia neupokojila, zbraň použili aj na útočiacich fanúšikov. Po udalostiach na zápase polícia začala trestné stíhanie vo veci pre útok na verejného činiteľa a výtržníctvo. Zatiaľ je z výtržníctva obvinený 20-ročný mladík.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies