Po vyše polstoročí bolo najpredávanejším autom vo Švédsku iné ako Volvo

NETKY.SK • 3 Január 2017, 15:50 • 2 min
Po vyše polstoročí bolo najpredávanejším autom vo Švédsku iné ako Volvo

LONDÝN/ŠTOCKHOLM - Najpredávanejším autom vo Švédsku sa za rok 2016 stalo auto inej značky ako Volvo, prvýkrát za viac než polstoročie. Ukázali to údaje, ktoré zverejnilo Združenie švédskych výrobcov automobilov.

slovakia

left justify in out

Podľa združenia sa najpredávanejším autom vo Švédsku stal za minulý rok Volkswagen Golf. Z celkového počtu predaných áut v krajine sa golfov predalo 5,9 %. Na porovnanie, Volvo dosiahlo z celkového počtu predaných vozidiel v minulom roku 5,7 %.

 

O prvú pozíciu tak švédska značka prišla prvýkrát od roku 1962, keď ju aj vtedy z top priečky vytlačilo nemecké vozidlo, konkrétne Volkswagen Beetle. Volvo si však stále udržuje najväčší podiel na švédskom automobilovom trhu.

 

Napriek tomu, že dnes je už v rukách čínskej spoločnosti Zhejiang Geely Holding Group, pre Švédov je naďalej ikonickou značkou a v krajine predáva najviac áut. Jeho celkový podiel na švédskom automobilovom trhu dosahuje 21,5 %, zatiaľ čo napríklad Volkswagen kontroluje 15,7 % trhu.

 

 

Predaj vo Švédsku je pozorne sledovaný, nakoľko Švédsko je pre Volvo druhým najväčším trhom, hneď po Číne. Podľa automobilového zväzu sa v roku 2016 predalo v krajine rekordných 372-tisíc nových vozidiel, čo medziročne znamená rast o 8 %.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies