Po vypuknutí väzenskej vzbury v Guatemale hlásia mŕtvych a zranených

NETKY.SK • 20 Marec 2017, 08:48 • 2 min
Po vypuknutí väzenskej vzbury v Guatemale hlásia mŕtvych a zranených

GUATEMALA - Životy dvoch dozorcov si vyžiadala vzbura, ktorá vypukla v nedeľu vo väznici blízko hlavného mesta Guatemaly. Niekoľko ďalších osôb utrpelo pri nepokojoch zranenia.

slovakia

left justify in out

Väznica pre mladistvých i dospelých, kde trestanci okrem iného založili požiar, sa nachádza v meste San José Pinula, ležiacom približne 15 kilometrov juhovýchodne od guatemalskej metropoly.

 

Národná polícia potvrdila smrť dvoch dozorcov a uviedla, že policajti použili v snahe dostať väznicu opäť pod kontrolu granáty so slzotvorným plynom, píše agentúra AP.

 

Dobrovoľní hasiči pre miestne médiá uviedli, že o život prišli dozorcovia, ktorých pri vzbure zbili, ale príčina ich smrti zatiaľ nebola určená.

 

Násilie z guatemalskej väznice hlásili dva týždne po inom tragickom incidente v meste San José Pinula. Výtržnosti v miestnom detskom domove tu vyústili do rozsiahleho požiaru, pri ktorom zahynulo 40 dievčat.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies