Po vyprázdnení tábora pri Idomeni je situácia v oblasti pokojná

NETKY.SK • 27 Máj 2016, 07:40 • 2 min
Po vyprázdnení tábora pri Idomeni je situácia v oblasti pokojná

ATÉNY - Deň po vyprataní provizórneho utečeneckého tábora pri dedine Idomeni na severnej hranici Grécka panoval dnes ráno v oblasti pokoj, informovali v správach zhodne grécke médiá. Podľa reportéra štátnej televízie nebolo v tábore vidno už žiadneho migranta.

slovakia

left justify in out

Znovu otvorené bolo aj železničné spojenie s Macedónskom, píše agentúra DPA.

 

Grécka vláda už vo štvrtok avizovala, že v Idomeni zostane polícia, aby sa tam migranti nevrátili. Zrušené majú byť aj menšie tábory v širšom regióne. Početní migranti odišli z tábora pri Idomeni v utorok ešte pred začiatkom jeho vyprázdňovania a ukryli sa v okolitých lesoch. Iní čakajú v menšom improvizovanom tábore pre meste Polykastro 20 kilometrov južnejšie.

 

Prioritou je teraz zrušenie menšieho neoficiálneho tábora v prístave Pireus, kde sa nachádza okolo 2000 ľudí, ako aj provizórneho štátneho tábora na niekdajšom letisku v Aténach s približne 4500 migrantmi, oznámila vláda. Aj týchto ľudí by mali podľa nej umiestniť do oficiálnych organizovaných táborov.

 

Námestník ministra vnútra pre imigračnú politiku Ioannis Muzalas v gréckej televízii priznal nedostatky v štátom vytvorených táboroch. Podľa jeho slov by ich však mali odstrániť v najbližších týždňoch.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona