Po vypití pančovaného alkoholu zomrelo 21 ľudí, ďalších 30 ochorelo

NETKY.SK • 26 Júl 2022, 09:40 • 2 min
Po vypití pančovaného alkoholu zomrelo 21 ľudí, ďalších 30 ochorelo

AHMADÁBÁD – Najmenej 21 ľudí na západe Indie zomrelo a 30 ďalších ochorelo po vypití pančovaného alkoholu, informovali v utorok tamojší predstavitelia. Správu priniesla tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

K úmrtiam došlo v okresoch Ahmadábád a Botad v indickom zväzovom štáte Gudžarát, kde sú výroba, predaj a konzumácia liehovín zakázané. Zatiaľ nie je známe, akou chemikáliou bol alkohol pančovaný, uviedol vysokopostavený vládny predstaviteľ Mukéš Parmar.

 

      

Indická tlačová agentúra PTI informovala, že polícia zadržala viacero podozrivých, ktorí boli zapojení do predaja pančovaného alkoholu. Úmrtia po konzumácii ilegálne vyrábaného alkoholu sú v Indii bežné. Ilegálne liehoviny sú lacné a často pančované chemikáliami, napríklad pesticídmi, aby sa zvýšil ich účinok.

 

      

Ilegálny alkohol je v celej Indii vysoko ziskový priemysel, nezákonní výrobcovia neplatia dane a obrovské množstvá svojho produktu predávajú za nízke ceny chudobným ľuďom. V roku 2020 zomrelo po vypití pančovaných liehovín v severoindickom štáte Pandžáb najmenej 120 ľudí.

 

Možno vás zaujme: Zomrel herec Paul Sorvino, známy z filmu Mafiáni
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies