Po vypití nelegálneho alkoholu zomreli v Indii takmer desiatky ľudí

NETKY.SK • 19 Október 2013, 13:42 • 2 min
Po vypití nelegálneho alkoholu zomreli v Indii takmer desiatky ľudí

NAÍ DILLÍ - Väčšinou išlo o chudobných robotníkov.

slovakia

left justify in out

Najmenej 37 ľudí sa v severoindickom zväzovom štáte Uttarpradéš otrávilo a zomrelo po požití načierno vyrobeného pančovaného alkoholu.

Polícia dnes podľa agentúry DPA oznámila, že väčšina obetí pila tento destilát v odlišných dedinách v noci na piatok, v oblasti ležiacej približne 290 kilometrov juhovýchodne od hlavného mesta Lakhnaú.

Najmenej 22 ľudí zomrelo v piatok, úmrtie ďalších 15 bolo registrovaná dnes ráno. Väčšinou išlo o chudobných robotníkov,povedal jeden z policajných predstaviteľov.

Zodpovední okresní činitelia, vrátane daňového úradníka, boli po tomto incidente zbavení funkcií a ústredná vláda v Naí Dillí nariadila vyšetrovanie prípadu.

Chudobní nádenníci a roľníci sa v Indii často uchyľujú ku kúpe lacného a nelegálne páleného alkoholu. Nezvyčajné nie sú ani prípady úmrtí po vypití načierno vyrobených destilátov, ktoré sú kvôli zvýšeniu svojho opojného účinku "obohatené" chemikáliami, napríklad pesticídmi.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies