AKTUALIZOVANÉ VIDEO Po vykoľajení vlaku v Turecku hlásia mŕtvych a zranených

NETKY.SK • 9 Júl 2018, 07:28 • 2 min
AKTUALIZOVANÉ VIDEO Po vykoľajení vlaku v Turecku hlásia mŕtvych a zranených

ISTANBUL - Najmenej 27 ľudí v nedeľu zahynulo a 73 utrpelo zranenia pri vykoľajení sa vlaku v provincii Tekirdag ležiacej v európskej časti Turecka. Informovala o tom v pondelok agentúra Anadolu s odvolaním sa na tureckého ministra zdravotníctva Recepa Akdaga.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo dopravy uviedlo, že päť zo šiestich vozňov sa vykoľajilo po tom, čo vlak vošiel na úsek trate podmytý v dôsledku silného dažďa. Vlak smeroval z mesta Edirne ležiaceho pri hraniciach s Gréckom do Istanbulu. V čase nešťastia sa v ňom nachádzalo 362 cestujúcich a šesť členov personálu.

 

 

img

Foto: SITA

 

 

Na miesto nešťastia prišlo okolo 100 sanitiek. Generálny štáb tureckej armády tam vyslal vojenské vrtuľníky.

 

Minister zdravotníctva Ahmet Demircan uviedol, že po nehode bolo do nemocníc so zraneniami prevezených 338 osôb, pričom 194 po ošetrení prepustili.

 

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan vyjadril svoju sústrasť rodinám obetí a zaželal rýchle uzdravenie zraneným cestujúcim.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona