Po vyhrážkach evakuovali turistickú atrakciu Mont-Saint-Michel

NETKY.SK • 22 Apríl 2018, 13:41 • 2 min
Po vyhrážkach evakuovali turistickú atrakciu Mont-Saint-Michel

RENNES - Francúzska polícia v nedeľu dopoludnia preventívne evakuovala svetoznámu turistickú atrakciu Mont Saint-Michel (Hora sv. Michala). Urobila tak po tom, čo na tento malý žulový ostrov prišiel muž a mal sa vyhrážať "zabitím policajtov", informoval denník Ouest-France. Dodal, že muž ostrov opustil ešte pred príchodom polície.

slovakia

left justify in out

"Osoba vstúpila na Mont-Saint-Michel a pred jednou kaviarňou sa pomerne konkrétne vyhrážala polícii," citovala rozhlasová stanica France Info s vyhlásenia žandarmérie.

 

"Z bezpečnostných dôvodov a pre vylúčenie akýchkoľvek pochybností, čo ten človek zamýšľal, som sa rozhodol ostrov evakuovať," povedal okresný prefekt Jean-Marc Sabathe.

 

Predstaviteľ spoločnosti prevádzkujúcej kyvadlovú dopravu na ostrov pre agentúru AP potvrdil evakuáciu veľkého počtu turistov. Nad oblasťou krúžil aj policajný vrtuľník, ale situácia bola pokojná.

 

Pátranie po mužovi, ktorý sa na ostrov doviezol v kyvadlovom autobuse, stále prebieha.

 

Mont-Saint-Michel je žulový, 80 metrov vysoký prílivový ostrov ležiaci v severozápadnom Francúzsku v rovnomennom zálive na pobreží Normandie. Nachádzajú sa tu početné historické pamiatky, ako kláštorný kostol z 11. – 16. storočia, gotické kláštorné budovy a opevnenia z 13. – 15. storočia. Ostrov, záliv a kláštor sú od roku 1979 zapísané na Zozname svetového dedičstva UNESCO.

 

V okolí sa dajú pozorovať impozantné prírodné divadlo, keď rozdiel výšky morskej hladiny pri prílive a odlive býva približne 15 metrov, čo je najviac v Európe. Hora sv. Michala je tak buď obklopená tekutými pieskami, alebo morom. Pri odlive sa morské dno obnaží až do vzdialenosti 10-15 kilometrov od pobrežia.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona