Po výbuchu plynu evakuovali obyvateľov nemeckej dediny Harthausen

NETKY.SK • 28 September 2013, 14:02 • 2 min
Po výbuchu plynu evakuovali obyvateľov nemeckej dediny Harthausen

BERLÍN - Zranenia utrpelo 16 hasičov.

slovakia

left justify in out

Polícia evakuovala všetkých obyvateľov dediny Harthausen v strednej časti Nemecka po explózii plynu, pri ktorej utrpelo zranenia najmenej 17 ľudí. Informovala o tom agentúra AP.

Podľa hovorcu miestnej polície Markusa Siciusa spôsobil dnes v ranných hodinách požiar explóziu nádrží s plynom v dedine Harthausen blízko mesta Ludwigshafen. Po tom, čo utrpelo zranenia 16 hasičov, z dediny evakuovali všetkých zhruba 3000 obyvateľov.

Požiar vypukol na pozemku patriacom plynárenskej spoločnosti približne o 04.20 h. Kým sa hasiči pokúšali požiar uhasiť, oheň sa rozšíril smerom k dvom nákladným vozidlám s plynovými kanistrami, ktoré následne explodovali. Keďže hrozilo nebezpečenstvo ďalších výbuchov, úrady evakuovali celú dedinu, píše AP.

Jeden zo zranených je podľa polície v kritickom, nie však v život ohrozujúcom stave. Príčina požiaru doposiaľ nebola bezprostredne známa.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies