Po výbuchoch v Tchien-ťine zatkli šéfa úradu bezpečnosti práce

NETKY.SK • 18 August 2015, 16:12 • 2 min
Po výbuchoch v Tchien-ťine zatkli šéfa úradu bezpečnosti práce

PeEKING - Najvyššieho čínskeho predstaviteľa zodpovedného za bezpečnosť na pracoviskách zadržali dnes pre podozrenia z korupcie.

slovakia

left justify in out

Stalo sa tak necelý týždeň po ničivých výbuchoch v skladisku s chemikáliami vo východočínskom prístave Tchien-ťin, ktoré si vyžiadali najmenej 114 mŕtvych; 57 ľudí je stále nezvestných.

 

Riaditeľ Štátneho úradu pre pracovnú bezpečnosť Jang Tung-liang bol v minulosti popredným činiteľom (primátorom a viceprimátorom) práve v Tchien-ťine a mal dlhodobé väzby na tamojší chemický priemysel a mocenské štruktúry.

 

Dnes ho zadržali pre podozrenie z "vážneho porušenia disciplíny a zákona", oznámil disciplinárny výbor čínskej komunistickej strany. Uvedená formulácia sa v Číne často používa v spojitosti s korupčnými kauzami.

 

Peking po udalostiach v Tchien-ťine prisľúbil potrestanie vysokopostavených činiteľov zodpovedných za celú tragédiu.

 

Výbuchy v prístave Tchien-ťin sa zaradili k najtragickejším priemyselným nehodám v Číne za ostatné roky. Séria tragických udalostí sa začala v skladisku s nebezpečným materiálom, kde bolo uložených 700 ton kyanidu sodného - toxickej chemikálie, ktorá môže v styku s vodou vytvárať horľavé látky.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona