Po vlne horúčav vyčíňajú aj na Balkáne búrky a víchrice

NETKY.SK • 7 August 2017, 12:35 • 2 min
Po vlne horúčav vyčíňajú aj na Balkáne búrky a víchrice

BELEHRAD - Búrky sprevádzané silnými vetrami a dažďom zasiahli Balkán, v ktorom minulý týždeň zaznamenali rekordne vysoké teploty.

slovakia

left justify in out

Dnes klesli v niektorých oblastiach až o 15 stupňov, čo na jednej strane prinieslo obyvateľom a turistom úľavu po minulotýždňových "štyridsiatkach", na druhej strane zmena počasia mnohým ľuďom poriadne strpčila život.

 

Slovinská tlačová agentúra informovala, že búrky spôsobili po celej krajine "spúšť". Tisíce domácností ostali bez elektriny, keď krupobitie a silný vietor spôsobili škody na úrode a desiatkach domov. Mnohé domy zaplavilo, krúpy poškodili autá a počas búrky popadalo množstvo stromov.

 

Na chorvátskom polostrove Istrija víchrica v nedeľu neskoro večer taktiež vyvracala stromy a poškodila strechy budov. V niektorých častiach pozdĺž jadranského pobrežia v nedeľu a dnes ráno zaviedli dočasné dopravné obmedzenia.

 

V susednom Srbsku zasiahli prudké lejaky hornatý región na západe krajiny a potom sa rozšírili na celé územie. Meteorológovia však očakávajú, že vlna horúčav sa vráti na Balkán ešte tento týždeň.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona