Po veternej smršti sú ešte niektoré domácnosti na západe bez elektriny

NETKY.SK • 13 August 2017, 14:16 • 2 min
Po veternej smršti sú ešte niektoré domácnosti na západe bez elektriny

BRATISLAVA - Západoslovenská distribučná (ZSD) aj dnes pokračuje v odstraňovaní porúch, ktoré spôsobil silný vietor a búrka vo štvrtok (10.8.) večer. Bez elektrickej energie bolo dnes okolo obeda ešte približne 300 zákazníkov. ZSD o tom informuje na svojom webe s tým, že dodávka elektriny by mala byť vo väčšine prípadov obnovená v priebehu dneška.

slovakia

left justify in out

"Poruchy na úrovni vedenia vysokého napätia sú už odstránené, pracuje sa na odstraňovaní porúch na úrovni nízkeho napätia, čiže sa opravujú konkrétne odberné miesta," priblížila ZSD. V teréne sú všetky dostupné pohotovostné zložky. Do najviac postihnutých oblastí boli nasadení pracovníci aj z ostatných regiónov západného Slovenska.

 

Počas piatka (11.8.) a v noci na sobotu (12.8.) sa pracovalo na odstránení porúch na vedeniach vysokého napätia, odstraňovali sa pováľané stromy na vedeniach a opravovali potrhané vodiče. "Tieto opravy si vzhľadom na svoj rozsah vyžiadali dlhší čas a súčinnosť viacerých pohotovostných zložiek," informovala ZSD. Počas noci na piatok evidovali 160.000 zákazníkov bez elektrickej energie. Následne ráno bolo bez elektriny približne 14.000 odberných miest a v sobotu na obed ešte zhruba 6000 zákazníkov.

 

Informácie o aktuálnom stave odstraňovania porúch sú verejnosti k dispozícii na poruchovej linke ZSD (0800 111 567) alebo na webovej stránke zsdis.sk.

 

Západ Slovenska zasiahli vo štvrtok večer silné búrky. Sprevádzal ich silný vietor, na bratislavskom letisku namerali rýchlosť v nárazoch približne 100 kilometrov za hodinu. Najviac výjazdov mali hasiči v Bratislavskom kraji, kde zasahovali najmenej pri 188 udalostiach. Hasiči odstraňovali najmä spadnuté stromy z ciest a osobných áut. Zasahovali aj pri spadnutých stĺpoch elektrického vedenia, telefónnych stĺpoch či strhnutých strechách.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona