Po vážnych problémoch s kvalitou produkcie dostane Honda nového šéfa

NETKY.SK • 23 Február 2015, 11:10 • 2 min
Po vážnych problémoch s kvalitou produkcie dostane Honda nového šéfa

TOKIO - Po vážnych problémoch s kvalitou vozidiel Hondy, tretej najväčšej japonskej automobilky, dostane koncern nového šéfa. Informuje o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Honda musela vlani dodatočne povolať do servisov rekordný počet svojich osobných áut. Vedenie koncernu dnes informovalo, že v júni odstúpi z vedúcej funkcie Takanobu Ito a nahradí ho človek z vlastných radov Takihuro Hačigo. Ito sa stane poradcom firmy.

 

Hondu najviac poznamenali série dodatočných opráv áut, ktoré spôsobili nekvalitné airbagy subdodávateľskej firmy Takata, ktorej Honda je podielnikom.

 

Ito v dôsledku neplánovaných výdavkov na opravy áut v bežnom hospodárskom roku, ktorý sa koncernu skončí 31. marca, dvakrát počas troch mesiacov upravoval očakávaný hospodársky výsledok automobilky. Vedenie Hondy teraz predpokladá, že jej zisk klesne po troch rokoch po prvý raz.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies