Po vážnej nehode autobusu skontrolujú v Rusku 5-tisíc autobusov

NETKY.SK • 15 Júl 2013, 12:16 • 2 min
Po vážnej nehode autobusu skontrolujú v Rusku 5-tisíc autobusov

MOSKVA - Vedenie ruskej Moskovskej oblasti v reakcii na sobotňajšiu vážnu nehodu nariadilo kontrolu viac ako päťtisíc autobusov.

slovakia

left justify in out

Gubernátor Andrej Vorobjov v nedeľu potvrdil, že po nehode, pri ktorej zomrelo 18 ľudí, je potrebné vykonať preventívne kontroly vozidiel hromadnej dopravy. Podľa jeho slov je nutné vylúčiť možnosť, aby príčinou obdobného incidentu v budúcnosti bola technická nespôsobilosť. Zároveň dodal, že jeho administratíva bude iniciovať sprísnenie zákona o cestnej premávke, píše portál ruskej spravodajskej agentúry RIA Novosti.

Nákladné auto naložené štrkom nedalo v sobotu na južnom predmestí Moskvy z vedľajšej cesty prednosť autobusu, do ktorého plnou rýchlosťou vrazilo. Autobus, ktorý bol pravidelnou linkou medzi satelitnými mestečkami Podolsk a Žochovo, sa po náraze prelomil na dve polovice. Výsledkom zrážky je 18 mŕtvych a asi takmer 50 zranených. Hospitalizovať museli 32 osôb, z toho asi 12 je vo vážnom stave. Ruská polícia v nedeľu šoféra nákladiaku zadržala. Hrozí mu obvinenie z viacnásobného zabitia porušením dopravných predpisov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies