Po vážnej chorobe zomrel vietnamský prezident Tran Dai Quang

NETKY.SK • 21 September 2018, 08:41 • 2 min
Po vážnej chorobe zomrel vietnamský prezident Tran Dai Quang

HANOJ - Vo veku 61 rokov zomrel úradujúci vietnamský prezident Tran Dai Quang.

slovakia

left justify in out

Vietnamská televízia informovala, že v piatok 10.05 h miestneho času podľahol "vážnej chorobe vo vojenskej nemocnici v Hanoji napriek snahe domácich a zahraničných lekárov a profesorov".

 

Quang bol síce formálne hlavou Vietnamu, o moc sa však delil s generálnym tajomníkom komunistickej strany Nguyenom Phuom Trongom a premiérom Nguyenom Xuanom Phúcom.

 

Prezidentom sa stal 2. apríla 2016. Jeho voľba v parlamente však bola len formálna, pretože do tejto funkcie si ho predtým vybrali delegáti zjazdu komunistickej strany.

 

Tran Dai Quang predtým pôsobil ako minister verejnej bezpečnosti (2011-2016) a zástupca šéfa komisie na prevenciu HIV/AIDS. Do Komunistickej strany Vietnamu vstúpil 26. júla 1980. Od roku 1997 bol členom jej politbyra a Ústredného výboru.

 

Quang sa narodil 12 októbra 1956 v provincii Ninh Binh ležiacej v severnej časti Vietnamu. Absolvoval policajnú školu a neskôr získal doktorát z práva a titul profesora v oblasti medzinárodných vzťahov. Bol ženatý.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies