Po väzenskej bitke gangov v Brazílii je na úteku takmer sto väzňov

NETKY.SK • 3 Január 2018, 07:33 • 2 min
Po väzenskej bitke gangov v Brazílii je na úteku takmer sto väzňov

SAO PAOLO - Dovedna 99 väzňov je stále na úteku po bitke znepriatelených gangov, ktorá vypukla v pondelok vo väzení v brazílskom štáte Goiás v strednej časti krajiny a pri ktorej zahynulo deväť väzňov a 14 ďalších utrpelo zranenia.

slovakia

left justify in out

S odvolaním sa na vyhlásenie miestnej polície o tom v utorok informovala agentúra AP. Násilie vo väzenskom komplexe v meste Aparecida de Goiânia zrejme vypuklo po tom, ako väzni z jedného bloku napadli ďalších troch väzňov v inej časti väzenia, kde si tresty odpykávajú väzni z konkurenčných gangov.

 

Útočníci v celách zapálili matrace a spálili telá tých, ktorí pri bitke prišli o život. Hasičom sa následne podarilo požiar zlikvidovať. Brazílska polícia informovala, že do utorňajšieho rána dolapila 143 z dovedna 242 väzňov, ktorým sa počas nepokojov podarilo utiecť. Uniknúť sa podarilo aj ďalším takmer 130 väzňom, tí sa však do zariadenia vrátili dobrovoľne.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies