Po Váhostave ide do reštrukturalizácie aj jeho dcéra

NETKY.SK • 6 August 2015, 13:00 • 2 min
Po Váhostave ide do reštrukturalizácie aj jeho dcéra

BRATISLAVA - Po stavebnej spoločnosti Váhostav - SK, a.s. (Váhostav) ide do reštrukturalizácie aj jeho dcérska firma Control-VHS-SK, s. r. o.

slovakia

left justify in out

Okresný súd Bratislava I totiž povolil reštrukturalizáciu tejto firmy na jej návrh a za správcu určil Martina Sečanského. Veritelia si môžu prihlásiť svoje pohľadávky do tridsať dní od povolenia reštrukturalizácie. Rozhodnutie súdu z 24. júla bolo vo štvrtok zverejnené v Obchodnom vestníku a nadobudlo účinnosť. "Reštrukturalizácia spoločnosti Control-VHS-SK je rozhodnutím samotnej spoločnosti a nie jej akcionárov. Za spoločnosť Control-VHS-SK konajú jej konatelia, ktorí sa k tomuto kroku odhodlali z dôvodu ozdraviť firmu," informoval vo štvrtok agentúru SITA hovorca Váhostavu Tomáš Halán.

 

Control-VHS-SK vykonáva terénne geodetické skúšky zemín a sypanín, geotechnický monitoring, konzultačnú činnosť a nedeštruktívne skúšky betónových konštrukcií. Firma podľa zverejnených údajov v minulom roku prehĺbila stratu na 383,3 tis. eur, pričom v roku 2013 prerobila 79,4 tis. eur. V roku 2012 ešte hospodárila so ziskom 23,6 tis. eur. Vlani dosiahla tržby 462,7 tis. eur, čo bolo medziročne o 25,6 % menej. Pridaná hodnota v objeme 181,7 tis. eur klesla o 52,5 %. 

 

Spoločnosť mala ku koncu roku 2014 majetok v hodnote takmer 345 tis. eur, čo je medziročne o 237,6 tis. eur menej. Vlastné imanie malo zápornú hodnotu 250,4 tis. eur, keď rok predtým bolo na úrovni 132,9 tis. eur. Záväzky dosiahli 595,2 tis. eur, oproti koncu roku 2013 vzrástli o 145,8 tis. eur a na majetku mali podiel 172,5 %. Pohľadávky (krátkodobé) tvorili 87,6 tis. eur. 

 

Firma Control-VHS-SK, s. r. o. vznikla v decembri 2001, sídlo mala pôvodne v Žiline a od apríla tohto roku je v Bratislave na tej istej adrese ako Váhostav. Má základné imanie 6 641 eur. Hlavným zo štyroch spoločníkov firmy je Váhostav s podielom 40 %. Spoluvlastníkom je aj Váhostav-SK-Prefa, s. r. o. (ďalšia dcéra Váhostavu) v Hornom Hričove s podielom 21 %. Zvyšní dvaja spoločníci sú fyzické osoby s podielom 21 % a 18 %. 

 

Ďalšia dcérska firma Váhostavu VHS-SK-Projekt, s. r. o. v Žiline je v konkurze od konca roku 2013. Váhostav má v nej podiel 51,6 %, zvyšok pripadá na osem fyzických osôb. Váhostav je jediným spoločníkom tiež vo firme GEOtrans-Lomy, s. r. o. v obci Sása v okrese Zvolen. Táto firma je podľa Váhostavu v primeranej finančnej kondícii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies