Po územiach východnej Ukrajiny sa pohybujú veľké neoznačené vojenské kolóny!

NETKY.SK • 8 November 2014, 12:13 • 2 min
Po územiach východnej Ukrajiny sa pohybujú veľké neoznačené vojenské kolóny!

SNIŽNE - Reportéri tlačovej agentúry AP dnes dopoludnia spozorovali vyše 80 neoznačených vojenských vozidiel pohybujúcich sa po oblastiach východnej Ukrajiny, ktoré majú pod kontrolou proruskí separatisti. Pohyb naznačuje, že sa možno čoskoro uskutočnia nepriateľské vojenské akcie.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Spozorované boli tri samostatné kolóny vozidiel: jedna neďaleko hlavnej bašty separatistov, mesta Doneck, a dve pri meste Snižne, 80 kilometrov viac na východ. V kolónach boli predovšetkým transportné nákladné autá - niektoré z nich viezli delostrelecké systémy malého a veľkého kalibru, a najmenej jeden obrnený transportér.
      

Ukrajinskí predstavitelia tento týždeň vyjadrili presvedčenie, že povstalecké sily prijali z Ruska veľké dodávky zbraní a personálu. Moskva takéto tvrdenia popiera. Napriek prímeriu dosiahnutému v septembri prebiehajú medzi ukrajinskými vojakmi a povstaleckými silami boje, pričom niektoré z najťažších bitiek vedú o letisko v Donecku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies