Po uvalení ciel na americké agrovýrobky plánuje Mexiko dovoz bravčového z Európy

NETKY.SK • 5 Jún 2018, 18:07 • 2 min
Po uvalení ciel na americké agrovýrobky plánuje Mexiko dovoz bravčového z Európy

MEXICO CITY - Po uvalení dovozných ciel na viaceré agroprodukty z USA sa Mexiko v prípade dovozu bravčového mäsa chce obrátiť na Európu. Uviedol to mexický minister hospodárstva Ildefonso Guajardo.

slovakia

left justify in out

Ako povedal pre novinárov v Mexico City, Mexiko sa "určite" obráti na Európu s cieľom doviezť produkty odtiaľ. Mexické ministerstvo hospodárstva v utorok informovalo, že Mexiko zavedie clá vo výške od 15 do 25 % na dovoz amerických výrobkov z ocele a na niektoré poľnohospodárske produkty. Je to odveta za clá amerického prezidenta Donalda Trumpa na dovoz ocele a hliníka z Mexika, ktoré platia od 1. júna.

 

Mexické ministerstvo zároveň uverejnilo zoznam nových taríf na americké produkty v úradnom vestníku vlády, ktorý zahŕňa aj 20-% sadzbu na dovoz bravčového mäsa, jabĺk a zemiakov z USA, a clá od 20 do 25 % na syry a bourbon. Ministerstvo tiež uviedlo, že zavádza bezcolné kvóty vo výške 350.000 ton na dovoz bravčových stehien a pliecka z iných krajín.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona