Po útoku vo švajčiarskom vlaku zomrelo aj 17-ročné dievča

NETKY.SK • 31 August 2016, 10:58 • 2 min
Po útoku vo švajčiarskom vlaku zomrelo aj 17-ročné dievča

ŽENEVA - Sedemnásťročné dievča, ktoré utrpelo 13. augusta kritické zranenia pri útoku muža nožom a horľavou kvapalinou na pasažierov vo švajčiarskom vlaku, zomrelo. Informovala o tom dnes polícia vo švajčiarskom kantóne St. Gallen, kde k napadnutiu došlo.

slovakia

left justify in out

Podľa polície dievča zomrelo v noci nadnes v nemocnici.


Je to už tretia osoba, ktorá po útoku podľahla zraneniam. Žena vo veku 34 rokov a páchateľ zomreli deň po násilnom čine, pripomenula v správe tlačová agentúra AP.


Pri útoku vo vlaku bolo zranených celkovo sedem ľudí vrátane útočníka. K násiliu došlo, keď sa vlak blížil k švajčiarskemu mestu Salez v blízkosti hranice s malým kniežatstvom Lichtenštajnsko.


Páchateľ (27) zomrel skôr, ako ho vyšetrovatelia stihli vypočuť, ale tvrdia, že nenašli žiaden náznak, že muž bol napojený na politický alebo náboženský extrémizmus. Motív jeho konania však stále nie je jasný, napísala agentúra DPA.


Útočníka vyšetrovatelia identifikovali ako švajčiarskeho občana z kantónu susediaceho so St. Gallenom.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies