AKTUALIZOVANÉ FOTO Muž, ktorý vystrieľal kostol v Texase, slúžil v americkom letectve, napadol aj vlastnú ženu a dieťa

NETKY.SK • 6 November 2017, 07:11 • 2 min
AKTUALIZOVANÉ FOTO Muž, ktorý vystrieľal kostol v Texase, slúžil v americkom letectve, napadol aj vlastnú ženu a dieťa

SUTHERLAND SPRINGS - 26 mŕtvych a 20 zranených si vyžiadal v nedeľu útok v kostole na území amerického štátu Texas, do ktorého vstúpil muž ozbrojený strelnou zbraňou a spustil paľbu.

slovakia

left justify in out

Potvrdil to texaský guvernér Greg Abbott. Bilancia obetí sa môže ešte meniť. Abbott sa takto vyjadril na tlačovej konferencii niekoľko hodín po útoku osamelého strelca v prvom baptistickom kostole v obci Sutherland Springs, ležiacej na území okresu Wilson, približne 48 kilometrov juhovýchodne od veľkomesta San Antonio.

 

 

Strelcom bol 26-ročný Devin Kelley. Predpokladaný páchateľ žil na predmestí San Antonia a na základe doterajších zistení prepojenie s organizovanou teroristickou skupinou nemal. Vyšetrovatelia teraz preverujú jeho účty na sociálnych sieťach. Pentagón krátko po tom, ako médiá zverejnili údajnú totožnosť páchateľa uviedol, že tento muž slúžil v minulosti pre vzdušné sily Spojených štátov. Ako uviedla hovorkyňa letectva Ann Stefanekova, Devin P. Kelley od roku 2010 až do svojho odchodu v roku 2014 slúžil na leteckej základni Holloman v Novom Mexiku a jeho špecializáciou bola logistika. Kelleyho v roku 2012 v letectve súdili a neskôr prepustili pre obvinenie z útoku na svoju manželku a dieťa, dodala.

 

 

 

Obeťami sú osoby vo veku od päť do 72 rokov. Streľbu neprežila ani 14-ročná dcéra tamojšieho pastora Annabelle Pomeroyová. Pastor Frank Pomeroy s manželkou boli v čase incidentu odcestovaní a na obrade sa preto nezúčastňovali.

 

Útočník v čiernom oblečení a s taktickou výzbrojou vrátane "balistickej vesty" vošiel v nedeľu predpoludním miestneho času do kostola v Sutherland Springs a začal strieľať z útočnej pušky do veriacich.

 

 

Jeden z obyvateľov mestečka Sutherland Springs po vypuknutí streľby vzal svoju pušku a utekal ku kostolu, kde útočníka zastavil, uviedol regionálny riaditeľ texaského úradu pre verejnú bezpečnosť Freeman Martin. Strelca, ktorý potom nasadol do svojho auta a z miesta činu ušiel, tento muž ďalej prenasledoval. Po krátkom čase našli policajti útočníka v aute mŕtveho. Nie je jasné, či spáchal samovraždu, alebo ho zastrelil zmienený naháňajúci muž.

 

"Máme zlomené srdcia, ale Američania v temných dňoch ako týchto" urobia to, čo vedia najlepšie - zomknú sa na pomoc trpiacim, odkázal americký líder domov zo zahraničnej cesty v Japonsku s tým, že sa modlí za obete a rodiny pozostalých po tejto "hroznej streľbe," vyjadril sa k tragédii americký prezident Donald Trump.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies