Po útoku v Paríži sa zišli protiteroristickí experti

NETKY.SK • 7 Január 2015, 16:43 • 2 min
Po útoku v Paríži sa zišli protiteroristickí experti

RÍM - Taliansky minister vnútra zvolal v stredu zasadnutie expertov, aby analyzovali hrozby militantov po tom, ako dvaja ozbrojení muži vtrhli v stredu v Paríži do budovy satiristického týždenníka známeho zosmiešňovaním radikálneho islamu a zabili 12 ľudí a 20 zranili, viacerých ťažko.

slovakia

left justify in out

Strategická antiteroristická analytická komisia zložená z expertov z talianskych policajných zložiek sa stretne v stredu podvečer, aby "veľmi pozorne preverila teroristické nebezpečenstvo vo svetle veľmi vážneho stredajšieho útoku v Paríži", uviedlo ministerstvo.

 

Neznámi útočníci napadli v stredu redakciu satirického časopisu Charlie Hebdo v centre Paríža. Medzi mŕtvymi sú podľa francúzskych médií aj dvaja príslušníci polície ako aj šéfredaktor Stephane Charbonnier. Podľa svedkov vošli dvaja maskovaní muži ozbrojení automatickými zbraňami typu Kalašnikov do redakcie krátko pred obedom a začali strieľať. Na ulici došlo následne k prestrelke s políciou predtým, než ušli na aute. Podľa svedkov ozbrojenci kričali, že pomstili proroka Mohameda i tradičné "Boh je veľký". Polícia spustila v Paríži veľkú akciu a intenzívne po páchateľoch pátra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies