Po útoku v Nairobi zadržiavajú osem ľudí, pád poschodí spôsobili vojaci

NETKY.SK • 27 September 2013, 16:33 • 2 min
Po útoku v Nairobi zadržiavajú osem ľudí, pád poschodí spôsobili vojaci

NAIROBI - Kenské úrady zadržiavajú osem ľudí v súvislosti s víkendovým útokom na nákupné centrum v metropole Nairobi, pričom tri iné osoby zadržané už skôr úrady prepustili. Informoval o tom dnes kenský minister vnútra Jospeh Ole Lenku, na ktorého sa odvolávala tlačová agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Minister na tlačovom brífingu tiež uviedol, že nemá žiadne oficiálne správy ani údaje o ľuďoch, ktorí sú od útoku stále nezvestní. Kenský Červený kríž v predchádzajúcich dňoch pritom oznámil, že nezvestných osôb sú ešte desiatky. Lenku dodal, že počet obetí zabitých pri útoku v nákupnom centre Westgate, vrátane civilistov a príslušníkov bezpečnostných síl, je naďalej 67. Okrem nich zahynuli aj piati útočníci, ako už predtým informovali úrady.

Kenská armáda spôsobila masívne zrútenie troch poschodí v nákupnom centre počas obliehania teroristov a zásahu proti nim. Nemenovaný vysokopostavený vládny predstaviteľ to dnes povedal pre tlačovú agentúru AP. Predstaviteľ takisto potvrdil, že kenskí vojaci používali vo vnútri nákupného centra granátomety. Nepovedal však, či práve toto zapríčinilo pád poschodí.

Toto vyhlásenie potvrdzuje informáciu, ktorú dal agentúre AP v stredu 25. septembra iný predstaviteľ. Ten povedal, že za zrútenie sú zodpovední vojaci a po kolapse vznikla v streche nákupného centra veľká diera. Predstaviteľ zároveň uviedol, že kolaps spôsobili granátomety.

V pondelok 23. septembra bolo počuť štyri obrovské výbuchy vo Westgate, potom sa z nákupného centra začal valiť hustý čierny dym. Stalo sa to práve v čase, keď sa zrútili poschodia. Vláda verejne nevysvetlila, čo spôsobilo pád poschodí.

Prevláda presvedčenie, že pád poschodí pomohol ukončiť štvordňové obliehanie nákupného centra, kde sa skrývali útočníci. Je však možné, že pri tom zahynuli vo vnútri aj rukojemníci.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies