Po útoku v Mníchove spúšťajú v Bavorsku vlajky na pol žrde

NETKY.SK • 23 Júl 2016, 08:08 • 2 min
Po útoku v Mníchove spúšťajú v Bavorsku vlajky na pol žrde

MNÍCHOV - Bavorský krajinský premiér Horst Seehofer nariadil dnes spustiť vlajky na všetkých štátnych budovách na pol žrde, aby vyjadrovali smútok za obeťami piatkového útoku v Mníchove. O rovnaké gesto požiadal ministerský predseda aj jednotlivé obce a okresy v Bavorsku, informovala agentúra DPA s odvolaním sa na oznámenie hovorkyne bavorskej vlády.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Streľba v areáli mníchovského obchodného strediska Olympia sa skončila smrťou desiatich ľudí vrátane 18-ročného útočníka s dvojakým nemecko-iránskym občianstvom, ktorý zrejme spáchal samovraždu a jeho telo našli približne kilometer od miesta činu. Spomedzi ľudí, ktorí utrpeli zranenia, sa viacerí nachádzajú v ohrození života.

 

Udalosť z piatkového podvečera vyvolala v Mníchove teroristický poplach, keďže útočník z miesta činu ušiel a objavili sa informácie, že mohol mať až dvoch komplicov. V meste zastavili premávku verejnej dopravy a v uliciach nasadili približne 2300 príslušníkov zásahových zložiek.

 

Seehofer v súvislosti s týmto útokom zvolal na dnes mimoriadne zasadnutie svojej vlády, zatiaľ čo v Berlíne má rokovať bezpečnostný kabinet na čele s kancelárkou Angelou Merkelovou. Spolkový minister vnútra Thomas de Maiziere, ktorý zrušil dovolenku v USA, pricestuje dnes do Mníchova, aby si urobil obraz o tamojšej situácii.

Motív útoku je stále neznámy a polícia nedokázala určiť, či bol páchateľ terorista alebo konal v amoku.

 

Počas teroristického poplachu uviazli v centre Mníchova mnohí obyvatelia a návštevníci, ktorí sa nemohli dostať ani domov, ani do hotelov. Možnosť núdzovo prenocovať im ponúkali rôzne podniky a inštitúcie, ako je štátny železničný dopravca Deutsche Bahn, ale aj bavorský parlament či viaceré mešity.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies