Po útoku v Kábule vyhlásili štátny smútok, počet obetí stúpol na 103

NETKY.SK • 28 Január 2018, 12:36 • 2 min
Po útoku v Kábule vyhlásili štátny smútok, počet obetí stúpol na 103

KÁBUL - Po sobotňajšom samovražednom bombovom útoku v Kábule sa počet obetí zvýšil na najmenej 103 mŕtvych. Ďalších 235 ľudí utrpelo zranenia, oznámil v nedeľu afganský minister vnútra Vais Ahmad Barmak. Medzi obeťami bolo podľa neho aj niekoľko desiatok policajtov.

slovakia

left justify in out

Útočník aktivoval nálož ukrytú v sanitke pri policajnom stanovišti na jednej z najostrejšie strážených ulíc v centre afganskej metropoly, píše agentúra DPA. Cez jedno z kontrolných stanovíšť sa mu totiž podarilo prejsť, keď povedal, že vezie pacienta do nemocnice.

 

Bombu odpálil pri ďalšom stanovišti, explózia zničila mnoho vozidiel a značne poškodila okolité budovy.

 

V danej časti Kábulu sa nachádzajú početné zahraničné veľvyslanectvá vrátane zastupiteľstva EÚ i afganské vládne budovy.

 

Po jednom z najkrvavejších útokov v Afganistane za posledné mesiace vyhlásili v krajine na nedeľu celonárodný štátny smútok.

Obchody ostali zatvorené a vlajky stiahli na pol žrde.

 

K zodpovednosti za odpálenie bomby sa prihlásilo hnutie Taliban. Jeho ozbrojenci pred týždňom pri útoku na kábulský hotel Intercontinental zabili 22 ľudí vrátane 14 cudzincov, pričom tam s bezpečnostnými silami viedli boje 13 hodín, pripomína agentúra AP.

 

Predstaviteľ afganskej tajnej služby informoval, že za účasť na útoku na hotel zatkli piatich ľudí, pričom ďalší podozrivý utiekol z krajiny. V súvislosti s novým útokom zo soboty zadržali štyri osoby.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies