Po útoku v Berlíne leží v nemocniciach ešte 12 ťažko zranených

NETKY.SK • 23 December 2016, 07:23 • 2 min
Po útoku v Berlíne leží v nemocniciach ešte 12 ťažko zranených

BERLÍN - Tri dni po teroristickom útoku kamiónom v Berlíne zostáva v starostlivosti personálu tamojších nemocníc 12 ťažko zranených pacientov. Viacerí z nich sú stále v kritickom stave.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Vzhľadom na fakt, že v priebehu uplynulých dní sa zvýšil počet ľahko zranených osôb pri útoku, sa dnes celkový počet zranených oficiálne zvýšil na najmenej 56.

 



Pri útoku, z ktorého je podozrivý 24-ročný, medzinárodne hľadaný Tunisan Anis Amri, prišlo o život 12 ľudí.

Muž blízky islamistom si po štyroch rokoch za mrežami v Taliansku a tamojšom odmietnutí žiadosti o azyl podal rovnakú žiadosť aj v Nemecku, kde niektoré úrady evidentne nevedeli o jeho kriminálnej minulosti. V Nemecku Amri takisto neuspel so žiadosťou o azyl a bol dokonca niekoľko mesiacov monitorovaný ako nebezpečný extrémista pre podozrenie z úsilia spáchať teroristický čin. Napokon sa však ocitol na slobode s dočasným povolením na pobyt, pričom aj jeho monitoring v septembri pozastavili pre nedostatok dôkazov o jeho kriminálnych aktivitách.

Amri sa počas pobytu v Nemecku od minulého roka pohyboval na značnom území spolkovej republiky a údajne používal viacero, vraj až osem identít.


 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies