Po útoku v Barcelone je nezvestný sedemročný Austrálčan s britským občianstvom

NETKY.SK • 18 August 2017, 16:51 • 2 min
Po útoku v Barcelone je nezvestný sedemročný Austrálčan s britským občianstvom

LONDÝN / BARCELONA - Britská premiérka Theresa Mayová dnes potvrdila, že britská vláda pomáha pri pátraní po dieťati, ktoré je nezvestné po štvrtkovom teroristickom útoku v Barcelone.

slovakia

left justify in out

Mayová pre televíziu Sky News uviedla, že dieťa má dvojaké občianstvo - austrálske a britské. Premiérka reagovala na oznámenie, ktoré na sociálnych sieťach zverejnil starý otec sedemročného Austrálčana Juliana Alessandra Cadmana.

 

V panike, keď zatiaľ neznámy páchateľ autom vrazil do davu ľudí na rušnej ulici La Rambla v Barcelone, sa chlapec a jeho matka Jom rozdelili. Matku dieťaťa sa rodine žijúcej v Austrálii podarilo vypátrať v nemocnici - pri útoku bola vážne zranená, ale jej stav je stabilizovaný. Chlapec je nezvestný.

 

Britské ministerstvo zahraničných vecí eviduje niekoľko Britov zranených pri útoku v Barcelone, kam vyslalo aj podporný štáb svojich zamestnancov. Podľa predbežných informácií si tento útok nevyžiadal obete z radov britských občanov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies