Po útoku v Annapolise vyjadril Trump podporu novinárom

NETKY.SK • 30 Jún 2018, 07:14 • 2 min
Po útoku v Annapolise vyjadril Trump podporu novinárom

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump vyjadril v piatok podporu novinárom po tom, ako útočník v predošlý deň zastrelil päť ľudí v redakcii lokálneho denníka v hlavnom meste štátu Maryland.

slovakia

left justify in out

Podľa Trumpovho vyhlásenia z Bieleho domu, ktoré priniesla agentúra AP, by "novinári, tak ako všetci Američania, nemali mať strach z toho, že budú násilne napadnutí pri výkone svojej práce".

 

Prezident sa po útoku v redakcii denníka Capital Gazette v Annapolise taktiež vyjadril, že myslí na preživších a pozostalých po obetiach tohto "hrôzostrašného" vraždenia.

 

Ako poznamenala AP, Trump bežne označuje novinárov, ktorí sa venujú jeho osobe, za tvorcov "falošných správ", ale aj za "zlodejov" či "nepriateľov ľudu".

 

Muža zadržaného v súvislosti so streľbou v redakcii Capital Gazette obvinili v piatok z päťnásobnej úkladnej vraždy. Súd nariadil jeho ponechanie vo väzbe.

 

Zadržaný muž, identifikovaný ako 38-ročný Jarrod W. Ramos, podľa polície vtrhol do redakcie s opakovacou brokovnicou a usmrtil štyroch novinárov i jednu administratívnu pracovníčku. Podľa AP ide o jeden z najsmrtiacejších útokov na novinárov v dejinách Spojených štátov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies