Po útoku psa obvinil jeho majiteľa

NETKY.SK • 16 December 2013, 11:25 • 2 min
Po útoku psa obvinil jeho majiteľa

BRATISLAVA/TRNAVA - Po útoku psa obvinili jeho majiteľa. Tento prípad sa stal ešte v júli v obci Dolné Saliby v Galantskom okrese. Pitbull sa vtedy cez plot dostal do susednej záhrady a napadol 65-ročnú ženu.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informovala trnavská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová, dohrýzol ju na rôznych častiach tela, z ťažkých zranení sa liečila dva mesiace. Šesťdesiatsedemročného majiteľa psa v týchto dňoch obvinili z ublíženia na zdraví, hrozí mu trest na šesť mesiacov až dva roky.

Policajti vyšetrujú aj ďalšie dva útoky psov. Na futbalovom ihrisku v Malženiciach začiatkom októbra dohrýzol pes šesťročného chlapca. Na niektorých miestach mu strhol kožu. Dieťa previezli do nemocnice leteckí záchranári. S vážnymi poraneniami hlavy a ranami po celom tele zase koncom októbra prevážali leteckí záchranári do nemocnice osemročného chlapca. Toho dohrýzol pes v Leopoldove. V týchto prípadoch zatiaľ nebol nikto obvinený. 

V novembri obvinili 48-ročného muža z Kátova. Ešte v máji jeho rotvajler napadol v Holíči malé dievčatko. Nešťastie sa stalo pri areáli mestského cvičiska psov. Majiteľ mal jedného psa na vôdzke, druhý pobehoval voľne. Z areálu vyšlo šesťročné dievčatko z Česka, pustený pes na dieťa zaútočil a pohrýzol ho do nohy. Dieťa sa liečilo takmer mesiac. 

Polícia opätovne apeluje na majiteľov psov, aby boli zodpovední a dostatočne zabezpečili zvieratá proti svojvoľnému pohybu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies