Po útoku na zhromaždenie kresťanov zatkli v Pakistane do 350 podozrivých

NETKY.SK • 29 Marec 2016, 09:21 • 2 min
Po útoku na zhromaždenie kresťanov zatkli v Pakistane do 350 podozrivých

ISLAMABAD - Pakistanské úrady zatkli od nedele desiatky ľudí podozrivých z napojenia na islamistických radikálov. Vlna zatýkania súvisí s víkendovým atentátom, ktorý si vyžiadal 79 obetí na životoch a prihlásilo sa k nemu fundamentalistické hnutie Taliban.

slovakia

left justify in out

Ako spresnila agentúra DPA, záťah proti podozrivým osobám sa začal ihneď po nedeľňajšom atentáte a uskutočnil sa vo viacerých mestách provincie Pandžáb. Podľa nemenovaných úradných zdrojov sa v rukách polície ocitlo do 350 ľudí.


Spomínaný teroristický útok sa odohral uplynulú nedeľu v parku v pakistanskom meste Láhaur. Skupina Džamáatul Ahrár, ktorá sa k nemu prihlásila, deklarovala, že terčom jej útoku bola kresťanská menšina v krajine, sláviaca v tom čase veľkonočné sviatky. Islamisti súčasne pohrozili ďalšími podobnými útokmi.


Ako dnes informovala agentúra DPA, medzi obeťami útoku je aj viac ako 30 detí. Zranenia utrpelo okolo 350 osôb. Podľa pakistanských úradov ide o najtragickejší útok v Pakistane za posledný rok.


Dôsledkom útoku je aj nariadenie premiéra Naváza Šarífa urýchliť ofenzívu proti islamistickým ozbrojencom, ktorí sú napojení na teroristickú sieť al-Káida. Zdôraznil, že chce "viac proaktívnej koordinácie medzi policajnými orgánmi a tajnými službami".


Podľa DPA dnes sa uskutočnia pohreby 68 zo 72 obetí atentátov, ktorých telesné pozostatky už boli vydané rodinám. Štyri obete sa zatiaľ nepodarilo identifikovať.


Život v Láhaure sa dnes po pondelkovom dni smútku podľa DPA pomaly vracia do normálu. Školy a obchodu sú znovu otvorené a premávka na cestách je bez obmedzení.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies