Po útoku na súfijskú svätyňu v Pakistane zadržali úrady takmer 50 podozrivých

NETKY.SK • 17 Február 2017, 10:44 • 2 min
Po útoku na súfijskú svätyňu v Pakistane zadržali úrady takmer 50 podozrivých

ISLAMABAD - Pakistanské bezpečnostné zložky podnikli v noci nadnes sériu razií zameraných proti miestnym povstalcom a zadržali takmer 50 podozrivých v rámci rozsiahleho celoštátneho pátrania po osobách, ktoré spolupracovali na štvrtkovom útoku samovražedného atentátnika v súfijskej svätyni v provincii Sindh ležiacej na juhu Pakistanu.

slovakia

left justify in out

Cieľom veľkej policajnej operácie boli úkryty povstalcov na rôznych miestach Pakistanu. Zatýkanie sprevádzali prestrelky polície s militantmi, pri ktorých zomrelo najmenej 39 podozrivých extrémistov.

 

Útok, ku ktorému sa následne prihlásila džihádistická organizácia Islamský štát (IS), si medzi veriacimi vyžiadal najmenej 75 mŕtvych a 250 zranených.

 

Štvrtkový teroristický útok bol jedným z najkrvavejších v Pakistane v uplynulých rokoch. Prípad vyvolal medzi verejnosťou pochybnosti, či je vláda schopná udržať na uzde miestne militantné skupiny, aktívne aj napriek viacerým vojenským ťaženiam voči nim.

 

Cieľom bombového útoku bola starobylá svätyňa v meste Sehván Šaríf, kde sa každý štvrtok večer zhromažďujú tisíce stúpencov súfizmu. Útočník opásaný výbušninami sa odpálil priamo uprostred davu veriacich, ktorí sa venovali mystickému tancu a hudbe.

 

Traja nemenovaní príslušníci bezpečnostných zložiek, na ktorých sa odvoláva agentúra AP, uviedli, že bezpečnostné sily počas razií zadržali v noci nadnes 47 podozrivých vrátanie niekoľkých v provincii Sindh, kde došlo k útoku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona