Po útokoch v Paríži prijala polícia preventívne bezpečnostné opatrenia

NETKY.SK • 16 November 2015, 18:18 • 2 min
Po útokoch v Paríži prijala polícia preventívne bezpečnostné opatrenia

BRATISLAVA - Po teroristických útokoch v Paríži zvýšila slovenská polícia počet policajtov hliadkujúcich v teréne.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informovala vedúca oddelenia komunikácie a prevencie kancelárie prezidenta Policajného zboru Marianna Paulíková, pred útokmi bolo v bežnom výkone služby na území SR zaradených približne 1 160 policajtov, čo predstavuje 580 hliadok. V súčasnosti má polícia v priamom výkone služby takmer 2 000 policajtov, čo predstavuje 1 000 hliadok.


"Činnosť hliadok je okrem plnenia bežných úloh polície zameraná na zvýšenú kontrolu hraníc, vo vnútrozemí zabezpečujú policajti úlohy so zameraním na ochranu miest so zvýšenou koncentráciou ľudí, napríklad na športových a kultúrnych podujatiach, tiež letísk, strategických a významných objektov alebo zastupiteľských úradov," uviedla Paulíková.


Pri piatkových teroristických útokoch v Paríži zahynulo podľa najnovších informácií 132 ľudí, približne ďalších 350 je zranených. Medzi obeťami je najmenej 20 cudzincov z 13 štátov. Slováci medzi obeťami ani zranenými podľa slovenského ministerstva zahraničných vecí nie sú. K útokom sa prihlásila extrémistická skupina Islamský štát (IS). Útoky sa odohrali v blízkosti futbalového štadióna Stade de France na severe Paríža, kde sa práve hral zápas medzi Francúzskom a Nemeckom, na ktorom bol prítomný aj francúzsky prezident Francois Hollande. Terče ďalších útokov sa nachádzali vo východnej časti metropoly, neďaleko Námestia republiky: boli medzi nimi vyhľadávané kaviarne a reštaurácie, ako aj klub Bataclan, kde bol v osudný večer vypredaný koncert americkej skupiny Eagles of Death Metal.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies